Zondag blogdag: 3 leuke speelgoedtips per leeftijd

Het einde van 2020 nadert (en misschien maar best.. wat een jaar seg). Dat betekent voor jullie kinderen, kleinkinderen, petekindjes of nichtjes/neefjes: cadeautjestijd dankzij de Sint, Kerstmis én Nieuwjaar.

Heb je totaal geen inspiratie als het op speelgoed aankomt? Of wil je gewoon nog enkele opties bekijken? Dan is deze blog dé oplossing! Ik lijst hieronder enkele leuke items op per leeftijdscategorie. 

0-1 jaar

De allerkleinsten, dat is vaak nog het moeilijkst. Ze kunnen zelf nog niet aangeven wat ze graag willen en ze zijn al snel veel speelgoed ontgroeid. Daarom kies ik voor deze categorie 3 items uit die meegroeien met je kindje. Ze zullen dit speelgoed eerst vooral gaan ontdekken op vlak van vorm, kleur, textuur. Naargelang dat ze ouder worden gaat het kindje hier weer nieuwe dingen mee kunnen. 

Mushie - Stapeltoren

Mushie stapeltoren Mushie stapeltoren retro

Deze stapeltoren ziet er niet alleen leuk uit, het is een item dat echt meegroeit met jullie kindje. In het begin zal deze vooral gebruikt worden om op te sabbelen, naar te grijpen, of om te kijken hoe mama en papa torens kunnen maken.
Na een tijdje leren de kindjes zelf hoe ze een toren moeten bouwen (en omver gooien) en dat de kleinere potjes in de grotere gaan, maar niet omgekeerd. 
Wij nemen de stapeltoren ook mee in bad. Niks is leuker dan potjes vullen en weer leeggieten. 

Deze stapeltoren kost normaal €14,00, maar dankzij onze Sinterklaasactie komt deze nu op €12,60.  

dëna - Regenboog 12 delig

 dëna regenboog dëna regenboog pastel

De regenbogen van dëna zijn gemaakt uit silicone. Dit is een duurzaam materiaal dat 100% veilig is, ook voor de allerkleinsten. Al het speelgoed van dëna groeit met je kind mee:
0-1 jaar: Speelgoed en bijtring gecombineerd in een nieuw en origineel concept. 
1-2 jaar: Doordat het dëna-speelgoed zo soepel is, kan het kind erop bijten, ermee slaan, erop schoppen, ermee gooien en het nat maken. Al spelend en helemaal veilig.
2-3 jaar: Naast spelen in alle veiligheid leert het kind ook vormen en kleuren onderscheiden, figuren benoemen en zelf constructies bouwen.
3-4 jaar: De combinatie van figuren stimuleert de behendigheid en concentratie van het kind om steeds complexere structuren te bouwen.
4-5 jaar: De talloze mogelijkheden van het unieke speelgoed bevordert de creativiteit en de verbeelding.
5-6 jaar: Bak samen met het gezin. De dëna-speeltjes zijn ook uitstekend geschikt als bakvormen voor gebak en koekjes in de oven. En ze mogen in de vaatwasmachine! 

Nog niet overtuigd van deze topper? Dan geef ik je nog graag mee dat ze ook heel leuk zijn voor in bad. 

Deze regenbogen in neon en pastel zijn dankzij de Sinterklaasactie te verkrijgen voor €40,50 in plaats van €45,00. 

Qukel - Knisperkrant "The Daddy Times"

knisperkrant knisperkrant

Deze knisperkrant geeft gegarandeerd plezier! The Daddy Times staat vol met liedjes en gedichtjes die je kan voorlezen of zingen. Dit knisperboekje is groter dan de standaard knisperboekjes (30x40cm) en dat maakt 'm dubbel zo leuk. 

The Daddy Times kost normaal €15,00 maar is dankzij de Sinterklaasactie te verkrijgen voor €13,50. 

1-2 jaar

PlanToys - Trekfiguur Slak

PlanToys slak

Beginnende stapper in huis? Dan is dit echt toppertje. Als deze slak vooruit getrokken wordt lijkt ie echt te kruipen. Dit slakje is gemaakt uit gerecycleerd hout. Hij is sterk en kan dus ook buiten mee op avontuur gaan.

Deze slak is dankzij de Sinterklaasactie te verkrijgen voor €22,50.

Kid's Concept - Wandelwagen

 wandelwagen

Nog op zoek naar een wandelwagen voor de pop of knuffel van jullie kindje? Zoek niet langer!
Deze wandelwagen van Kid's Concept is sterk en mooi afgewerkt met duurzame materialen. Onderaan zit nog een opbergvak en bovenaan nog een opbergtasje. De wieltjes zijn afgewerkt met rubber waardoor deze poppenwagen geen krassen zal maken op de vloer. 

De prijs van deze poppenwagen is dankzij de Sinterklaasactie nu €43,20 in plaats van €48,00.

waytoplay Autoweg

waytoplay autobaan

Een auto-lover in huis? Dan is dit echt een aanrader. De waytoplay autoweg is geweldig speelgoed die de verbeeldingswereld van kinderen stimuleert. Bouw je eigen weg voor je andere favoriete speelgoed en al je autootjes. Deze autobanen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ze zijn afwasbaar, flexibel en heel slijtvast. 

We hebben deze autobanen in verschillende uitvoeringen, van 12 tot 40 delig. Voor de prijzen (variërend tussen €29,70 en €94,50) wijs ik je graag door naar onze webshop. Daar kan je trouwens ook de leuke bijhorende autootjes van dit merk terugvinden. 

2-3 jaar

Caroline Ellerbeck - Kleursprookje

sneeuwwitje kleursprookje kleursprookje

Heb je een echte artiest in huis? Dan zijn deze kleursprookjes sowieso een succes. Caroline Ellerbeck tekende deze Kleursprookjes waarin een gekke uil dienst doet als verhaalverteller. De tekeningen zijn in zwart-wit zodat kindjes zelf hun fantasie kunnen gebruiken en letterlijk kleur kunnen geven aan het verhaal. Er zijn 4 verschillende verhalen met telkens 12 pagina's te verkrijgen. 

Deze kleurboekjes zijn super betaalbaar, voor één exemplaar betaal je nu slechts €6,30. 

We Rock! Rockerboard

We-Rock! Rocker Board organische rand

Deze balanceboards van We Rock! geven plezier voor jong en oud. Ze zijn enorm sterk (ze zijn getest tot 200kg) dus mama en papa kunnen ook meespelen. De borden zijn afgewerkt met een rand waardoor vingers niet zo gemakkelijk gekneld kunnen raken. 
Dit bord is echt een typisch item van open ended play. Je kindje kan hier zijn fantasie op uitleven. Ze zien er zelf meer opties in dan wij als volwassenen kunnen bedenken. Je kan er zelfs turnlessen mee volgen. 

We hebben deze Rockerboard in 2 uitvoeringen: de getrapte rand en de organische rand. Beide uitvoeringen zijn nu dankzij de Sinterklaaskorting te verkrijgen voor €103,50 (zonder vilt) en €134,10 (met vilt in kleur naar keuze). 

PlanToy - Doktersset

doktersset PlanToys doktersset plantoys

Rollenspel is een goede manier voor kinderen om te werken aan taal en communicatie, inbeeldingsvermogen en het gebruik van de fantasie. Dit setje is inclusief een stethoscoop, een bloeddrukmeter, een thermometer, een reflexhamer, een spuit en een handige tas. Is er een knuffel of pop ziek? Geen probleem, want jullie hebben voortaan een dokter in huis. 

Dit setje is te koop voor €28,80 in plaats van €32,00. 

+ 3 jaar

Kid's Concept - Mens-erger-je-niet

 

Niks is beter dan een klassieker in een duurzaam jasje. Mens-erger-je-niet kennen we ondertussen allemaal wel. Met deze houten versie van Kid's Concept is het nog leuker om mama of papa te verslaan. Valsspelen is toegestaan, toch?:-)

Dit spelletje is nu te verkrijgen voor €21,60 in plaats van €24,00. Het houten speelbord is ineens ook de opbergdoos, lekker handig!

Bamboo Planet - Knikkerbaan

knikkerbaan Bamboo Planet

Knikkeren, dat is iets wat wij vroeger op de speelplaats wel eens deden. Deze knikkerbaan maakt knikkeren weer helemaal hip en cool. Je kan zelf je knikkerbaan samenstellen met de 48 bouwstukjes die bij deze set zitten. De stukjes zijn gemaakt van bamboehout en kunststof gemaakt uit bamboevezels en hars. 

De knikkerbaan van Bamboo Planet is nu dankzij de Sinterklaaskorting op de webshop te koop voor €44,10. 

Poppendraagzak

Tula poppendrager Ergobaby poppendrager Cam Cam poppendrager

Dankzij de draagzakken van Tula, Ergobaby en Cam Cam kan jullie kindje zijn  of haar knuffel of pop dragen. Zeg nu zelf, mama of papa nadoen is toch super leuk. 

De poppendraagzakken van Tula en Ergobaby kosten nu €27,00, die van Cam Cam €33,21. 

Twijfel je nog?

Er is enorm veel speelgoed in de wereld! Bovenstaande lijst is dus gewoon te kort..
Heb je nu na deze opsomming nog niet gevonden wat je zoekt, dan raad ik je aan om op de webshop te kijken onder het tabje "Alles van speelgoed". Daar staat al het speelgoed in verzameld. Je krijgt op gans die collectie 10% korting tot en met 5 december. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd