Hoe zit dat nu met die drolletjes?

De vraag die ik het meeste krijg als ik vertel dat onze dochter wasbare luiers draagt is wel degelijk "Hoe zit dat dan met die drolletjes?". Een vraag die ik mij ook lang gesteld heb. Je wilt echt geen uitwerpselen zien vliegen door je wasmachine, volledig begrijpelijk.

Daar zijn dus oplossingen voor: het inlegvel.

Je hebt ze echt in alle soorten, vormen en van verschillende merken. De ene is uitwasbaar, de andere werp je weg na eenmalig gebruik, maar je hebt er ook die je enkele keren mee kan wassen alvorens je ze dan uiteindelijk toch weg moet gooien. 
Keuze genoeg dus!

Ik ga hier vooral in op de soorten die je (deels) kan herbruiken. 

Herbruikbare:
Vaak zijn deze inlegvellen gemaakt uit fleece. Niet alleen is fleece oneindig keer te herbruiken, het geeft je kindje ook een droger gevoel. Je kan deze dus ook gebruiken als je kindje nog geen vaste stoelgang heeft (als ze nog geen vaste voeding krijgen) gewoon om dat droge gevoel te geven. 
Uitwerpselen kan je gewoon van het inlegvel afschudden, bijvoorbeeld boven het toilet. Nadien gaan deze gewoon mee in je wasmachine. 

Semi-herbruikbare:
Deze soort gaat enkele wasbeurten mee, maar na een keer of 3 in de wasmachine meegedraaid te hebben gaan deze toch slijtage vertonen. Wij werpen ze ook in de vuilbak als er stoelgang in de luiers zit. Als er enkel geplast werd in de luier wassen wij ze gewoon mee uit. 

De inlegvellen vind je trouwens hier

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Back to the top